Přejít k hlavnímu obsahu
Potravinářský průmysl
Vyberte krok, kterým Air Liquide zasahuje do vašeho hodnotového řetězce.

Povrchové zmrazení před mechanickým zmrazením

Použití technologie povrchového zmrazení využitím kapalného dusíku nebo oxidu uhličitého v kombinaci s mechanickým bodem mrazu, může zvýšit kapacitu mechanického mrazáku a dosáhnout lepších výnosů při zachování nezbytné hydrataci a minimalizaci škod při mokrých nebo lepkavých potravinách. Naši specialisté vyvinuli řadu aplikací pro zvýšení mechanických procesů zmrazování integrací systémů, jako jsou kryogenní zmrazovací tunely nebo ponoření do mrazáků, které rychle zmrazí, zapouzdří vnější povrch a uzamknou vlhkost.

Naše kryogenní systémy zmrazení můžou komunikovat se svými mechanickými systémy. Kryogenní mrazicím tunelu nebo ponoření do mrazničky mohou být použity k zmrazení přibližně 10 procent produktu a uzamknutí vlhkosti. Dokončení se pak může uskutečnit v mechanickém mrazáku. Výsledek: zabránění snížení hmotnosti výrobku, kterou způsobuje vlhkost a lepení; zlepšení propustnosti mechanické mrazničky s minimální hodnotou kapitálových nákladů; zlepšená kvalita produktů (zejména pro jemné a lepivé potraviny); a snížená potřeba údržby, sanitace a provozních nákladů.

Značky

Plyny

Zdroje

Bezpečnostní listy

Proč si vybrat nás?

  • 01

    Certifikované plyny

    Produkty Air Liquide splňují v České republice nejvyšší standardy pro bezpečnost a kvalitu potravin.

  • 02

    Sledovatelnost

    Na všech stupních výrobního řetězce potravin udržujeme shodu se zásadami hygieny potravin za použití pravidel HACCP.

  • 03

    Průmyslová odbornost

    Air Liquide neustále zlepšuje a vynalézá nové aplikace a zařízení pro potravinářský průmysl, které řeší vznikající problémy v oblasti bezpečnosti a kvality potravin.